Skip to content

Alibi: 25 zgodb s temne strani pohorja (2015-2019)

Izpolnili smo obljubo, ki smo jo dali na prvem Alibiju leta 2015 — zgodbe, nastale v naslednjih petih letih, bodo objavljene v antologiji, ki bo izšla v šestem letu ustvarjanja prvega (in še vedno edinstvenega) mednarodnega krimi in noir festivala v Slovenski Bistrici.

Alibi je bil zasnovan kot kreativna vikenddelavnica, na kateri pet sodelujočih piscev dobi naključno izžreban naslov, nanj pa mora v dnevu in pol napisati zgodbo, ki jo bo predstavil pred občinstvom.

Festival je bil leta 2018 uspešno predstavljen tudi na Frankfurtskem knjižnem sejmu na omizju o balkanskem noiru, ki ga je organiziral grški kulturni sklad v sodelovanju z založbo Kastaniotis Edition, založnik antologije BalkaNoir (s tremi slovenskimi pisci, Zoranom Benčičem, Avgustom Demšarjem in mojo malenkostjo).

Zgodbe z Alibija so bile sproti objavljene na spletni strani festivala, v antologiji 25 zgodb s temne strani Pohorja (2015-2019) pa so zbrani in urejeni slovenski prevodi del 21 sodelujočih domačih in tujih piscev: Anamaria Ionescu, Andrea Žigić Dolenec, Andrej Predin, Avgust Demšar, Bogdan Hrib, Dušan Marolt, Eddie Vega, Jaka Tomc, Janez Grm, Johnny Shaw, Kate Laity, Lara Paukovič, Marko Popović, Marko Vezovišek, Neven Škrgatić, Paul D. Brazill, Renato Bratkovič, Robert Perišić, SilviJa Hinzmann, Sonia Kilvington in Vassilis Danellis.

Knjigo lahko za 15 evrov (+ poštnina) naročite na tisk@artizan.si.

Aibi, 25 zgodb s temne strani Pohorja (2015-2019)

Aibi, 25 zgodb s temne strani Pohorja (2015-2019)

Aibi, 25 zgodb s temne strani Pohorja (2015-2019)

Published inNoviceZgodbe

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja